Mediation

Mediation is een weg naar oplossing van conflicten.

Een conflict geeft negatieve energie, het kan aan je vreten.  Als je een conflict hebt met iemand die je regelmatig tegenkomt of waar je mee samen moet werken, kan de situatie benauwend worden.  Je wilt het oplossen, maar het lukt je niet. Je komt er samen niet uit. Een mediator is getraind om als onpartijdige derde het gesprek in goede banen te leiden, zodat ieder aan bod komt en jullie samen een uitweg uit het conflict kunnen zoeken.

Wat kun je verwachten

Je begint met een overeenkomst waarin je de spelregels onderschrijft. Je beschrijft daarbij samen wat volgens jullie het conflict is. Alles wat besproken wordt is vertrouwelijk. In mediation kunnen ook niet juridische aspecten van een conflict een plaats krijgen.

De inventarisatie van de bestanddelen van het conflict vormt de basis van het gesprek. Waar is het misgegaan, hoe heeft het zover kunnen komen en waarom wil je toch samen eruit komen?

Het aantal bijeenkomsten dat nodig is om tot een gezamenlijke oplossing te komen is afhankelijk van de aard van het conflict en de onderlinge verhoudingen. Een bijeenkomst duurt gewoonlijk anderhalf uur. Een gemiddelde mediation wordt in drie keer afgerond met een overeenkomst waarin de afspraken worden vastgelegd.

 

advies en proces